برد الکترونیکی یخچال چیست؟

با پیشرفت های اخیر تکنولوژی، صنعت تولید لوازم خانگی نیز دچار تغییرات فراوانی شده است. این امر شامل پیشرفت در فرآیند تولید یخچال ها هم می شود، به این صورت که در یخچال های امروزی، کنترل کننده های مکانیکی و ترموستات جای خود را به مدارات الکترونیکی داده اند.

در یخچال های جدید، برد الکترونیک به جای تایمر دیفراست بکار گرفته شده است و این امر موجب مصرف انرژی کمتر شده است. به علاوه، وظیفه ترمیستور اعلام گزارش دما به برد الکترونیک یخچال است که در پی آن گزارش، برد برنامه مورد نیاز را صادر می نماید.

 

به عبارت دیگر، برد الکترونیکی یخچال حکم مغز دستگاه را دارد که قادر به کنترل نمودن قسمت های اصلی نظیر فن یخچال و کمپرسور می باشد، از سوی دیگر، مادر برد به عنوان برد اصلی در نظر گرفته می شود که وظیفه کنترل تمام اجزا را بر عهده دارد. به صورت کلی می توان گفت که هر چیزی که بر روی یخچال می تواند تاثیرگذار باشد، به وسیله مادر برد ایجاد می شود.

چنانچه برد الکترونیکی یخچال نتواند به درستی کار کند، یخچال نیز نمی تواند فضا را به درستی خنک نماید. یکی از نشانه های اینکه کنترل پنل آسیب دیده است این مسئله می باشد که چراغ ها، فن و دیگر اجزا از کار کردن می ایستند.

 

با توجه به این امر که یخچال های جدید امروزی بردهای پیشرفته تر و تخصصی تری را دارا هستند، وظیفه کنترل بخش هایی همچون فن یخچال، درب ها، یخساز، سنسورها، المنت یخچال، کمپرسور و غیره را بر عهده دارند در نتیجه چنانچه یخچال شما دچار نقص فنی شد، از دستکاری کردن آن اجتناب کنید و کار را به متخصص آن بسپارید.

 

روی مادربرد چه قطعاتی وجود دارند؟

برد کنترل اساساً مغز یخچال است و ورودی حسی را از سنسورهای متعدد در بخش فریزر/غذا، زمان کارکرد کمپرسور، تعداد دفعاتی که درها باز شده‌اند، فن‌ها و غیره جمع‌آوری می‌کند.

 

مادربرد دارای واحد پردازش مرکزی (CPU)، حافظه دسترسی تصادفی (RAM)، اسلات ‌های توسعه، مجموعه فن و سینک حرارتی، تراشه سیستم ورودی/خروجی (BIOS)، چیپ ‌ست و مداری است که اجزای مادربرد را به هم متصل می ‌کند.

 

اگر می خواهید برد کنترل را ریست کنید، یک فرآیند ساده وجود دارد. برد منبع برق را خاموش کنید و یخچال را از برق بکشید. کلید مدار برای 30 ثانیه برد کنترل را خاموش است. به عنوان مثال، حالا می توانید فیلتر یخچال را تعویض کنید.

 

علائم خرابی برد یخچال

همانگونه  که پیش تر گفته شد، برد الکترونیکی حکم مغز یخچال را دارد و در صورتی که هرگونه مشکلی در یخچال رخ دهد، به برد الکترونیکی آن مربوط می شود. بنابراین، پیش از اینکه اقدام به تعمیر برد یخچال نمایید، یکسری از علائم به ما این نشانه را می دهند که برد الکترونیکی یخچال ساید بای ساید ما دچار مشکل شده است.

 

این علائم تقریبا برای اکثر برندها بطور یکسان ظاهر می شوند. حال به بررسی تعدادی از علائمی که نشان دهنده این امر است می پردازیم:

 

صفحه نمایش یخچال روشن نمی شود و اعداد روی آن خاموش می باشند.

صفحه نمایشگر یخچال با سرعت روشن و خاموش می شود.

خطا و یا ارور بر روی نمایشگر نشان داده می شود.

قطعاتی مانند موتور، سیستم دیفراست و غیره کار نمی کنند.

دمای یخچال به درستی نمایش داده نمی شود.

از یخچال صدای ممتد بوق می شنوید.

چنانچه یخچال شما خنک نمی کند.

یخچال برفک می زند.

کمپرسور خاموش است اما هر دو فن در حال کار کردن هستند.

یخچال به صورت یکسره کار می کند.

در صورتی که به یکی از نشانه های بالا برخورد نمودید، بهتر است که هرچه سریع تر با متخصص آن تماس حاصل نمایید.

 

شیوه عیب یابی و تعویض برد الکترونیکی یخچال

به منظور تشخیص مشکلات پیش آمده در برد الکترونیکی نیاز است که مراحل زیر را به ترتیب اجرا نماییم.

 

برق را قطع نمایید.

یخچال را به سمت جلو کشیده و از برق جدا نمایید.

یخچال را کمی حرکت دهید تا به آسانی به بخش برد کنترل یخچال دسترسی پیدا کنید.

پوشش موجود بر روی صفحه برد الکترونیکی یخچال را بردارید.

ممکن است محل قرارگیری برد الکترونیکی بسته به مدل و نوع برند متفاوت باشد، برای مثال این امکان وجود دارد که در داخل یخچال، پشت یخچال و یا در درون دیوار جانبی و سقف باشد.

به وسیله یک عدد پیچ گوشتی، پیچ پوشش برد الکترونیکی را خارج نمایید و پس از آن پوشش را خارج کنید.

سیم را جدا نمایید.

پیش از جدا نمودن سیم ها، سعی کنید که از آن ها عکس بگیرید تا بعدا بتوان به درستی آن ها را متصل نمایید.

با توجه به نوع اتصال دهنده، این امکان وجود دارد که مجبور به باز کردن اتصال دهنده ها با استفاده از پیچ گوشتی و انبردست باشیم.

کلیه سیم ها را از صفحه برد الکترونیک جدا نمایید.

برد یخچال را خارج کنید.

بوسیله پیچ گوشتی زبانه های پلاستیکی را آزاد کرده و پس از آن صفحه برد الکترونیکی یخچال را خارج نمایید.

به کمک عکس های گرفته شده حین جدا نمودن سیم ها و یادداشت های خود حین تعویض برد، اقدام بخ متصل نمودن سیم ها به برد جدید نمایید.